/  Szuperhősök  /  Vasember

    Válaszd ki a neked tetsző képet Vasemberről, majd a Ctrl+P billentyűk megnyomásával már ki is nyomtathatod. Jó színezést!

Vasember:

Vasember, valódi nevén Tony Stark, egy kitalált szereplő, szuperhős a Marvel Comics képregényeiben. Első megjelenése a Tales of Suspense 39. számában volt, 1963 márciusában. A kitalált szereplőt Stan Lee szerző, Larry Lieber író, Don Heck és Jack Kirby rajzoló alkotta meg.

Tony Stark egy multimilliárdos iparmágnás, feltaláló és playboy, a Stark Industries tulajdonosa, mely az Egyesült Államok egyik legnagyobb hadifelszerelés-beszállítója. Stark anyagi hátterét és a gépészetben való magas fokú jártasságát felhasználva alkotta meg a Vasember-páncélok több generációját. Az eredetileg antikommunista hős, Amerika páncélos védelmezője az idők során jóval összetettebb, sebezhetőbb személyiséggé alakult, akinek nemcsak az Államokat fenyegető külső ellenséggel, hanem az alkoholizmussal is meg kellett küzdenie.

Tony Stark 2007-ben a Forbes leggazdagabb kitalált szereplőket tömörítő listáján a 10. helyet foglalta el 6 milliárd amerikai dollárra becsült vagyonával. A BusinessWeek 2006-ban a harmadik helyre sorolta Starkot a legzseniálisabb amerikai szuperhősök között.

Vasember Magyarországon már 1989-ben, az Alfa magazin különszámában is feltűnt egy képkockában, valódi szerephez azonban csak egy évvel később, a Csodálatos Pókember 10. számában, a Rejtélyes hölgy (Who’s That Lady?) című történetben jutott.

                                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                          forrás: Wikipédia

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial