/  Szuperhősök  /  Spawn

      Válaszd ki a neked tetsző képet Spawnról, majd a Ctrl+P billentyűk megnyomásával már ki is nyomtathatod. Jó színezést!

Spawn:

Spawn (Al Simmons), „Az Ivadék” egy kitalált szereplő az azonos című Image Comics képregényfüzetekből.

Megalkotója és rajzolója Todd McFarlane, első megjelenése a “Spawn” első száma (1992. május).

Sikere az élőszereplős egész estés mozifilmmel tetőzött 1997-ben, ami azonban nem hozott osztatlan elismerést. Kritizálták a korhoz képest elmaradottnak tekinthető számítógépes effektusokat, valamint az akciójelenetek minőségét.

Al Simmons míg élt bérgyilkosként dolgozott az USA-nak, de a végzet őt is elérte: tetteiért a pokolra jutott. Alkut köt az ördöggel és a szolgálatába áll, cserébe visszakerül az élők világába. Csakhamar kiderül, hogy a szerződésnek további pontjai is vannak, amiről Al elfelejtett érdeklődni…

Spawn teste sűrű nekroplazmából áll, ami szuper erőt és ellenállást ad neki. Bár vannak belső szervei, de nem funkcionálisak. A testében okozott károk rendszerint semmiben nem gátolják őt. (Egy alkalommal Violator kitépte Spawn szívét, aki az első meglepetést követően gond nélkül felállt és folytatta a küzdelmet. )

Spawn egy eleven lényt hord ruhaként: ez Leetha a hetedik Házból (vagyis K7-Leetha), egy ideg-parazita. A köpeny, a szegecsek, a láncok, a koponyák mind az élő organizmus részét képezik, ami Spawn központi idegrendszeréhez kapcsolódik és akkor is védi a gazdáját, ha az öntudatlan.

A kosztüm valódi forrása a Spawn testét alkotó nekroplazma, amiből táplálkozik. A köpeny a fizikai világból is képes elszívni gonosz energiát (gonosztevő emberekből, rovarokból, farkasokból, vagy denevérekből, vagy akár a város egyes gonoszsággal átitatott részeiből).

Az Ivadék széles körű bűvös hatalmakkal rendelkezik. Az 50. részig egy neonzöld kijelző alakjában nyomon követhettük ennek az apadását; a szám 9:9:9:9-ről indult és mindannyiszor csökkent mikor Spawn használta az erejét. A kijelzőtől eltekintve az ereje egyetlen határa Spawn képzelete volt. Habár megpróbálta nem értéktelenül vesztegetni az energiáit különböző mágikus tehetségek széles skáláját mutatta be mint: teleportáció, alakváltás, gyógyítás, a nekroplazmikus energia robbanásai.

Mindezeken túl az Ivadék emlékszik mindarra a szaktudásra, amiben emberként részesült a katonai kiképzés során. Így gyakran a varázslat alternatívájaként használ fegyvereket.

                                                                                                                                                                                                                               forrás: Wikipédia

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial